BLCKBRD | Interior for pioneers

Blackbird Aviation is een Udens bedrijf dat zich specialiseert in het hergebruiken van vliegtuigonderdelen om daar unieke producten van te maken.

Vliegtuigmeubels

Wereldwijd worden onderdelen ingekocht van vliegtuigen die een interessant operationeel leven achter de rug hebben. We hebben bijvoorbeeld al onderdelen verwerkt van F-104 Starfighter straaljagers die met 2.000 km/uur over Nederland hebben gevlogen, Dakota transportvliegtuigen die in WOII hebben bijgedragen aan onze vrijheid en de sierlijke blauwe Boeing 747 Jumbo’s van KLM die duizenden passagiers over de hele wereld hebben vervoerd naar mooie bestemmingen.

Onze designers bepalen de toekomst van de onderdelen. Soms volstaat alleen een ‘eenvoudige’ reiniging waarna het object een mooie plaats kan krijgen. Vaak volgt echter een volledige demontage, intensieve reiniging en vele uren vakmanschap, zoals bij de schietstoelen en het Dakota-bureau, om er een uniek stuk vliegtuigmeubilair van te maken.

Historie

Elk onderdeel heeft zijn eigen verhaal en hiermee combineren we bijzondere luchtvaarthistorie met lokale arbeid voor een uniek object in uw woon- en/of werkomgeving.

Line-up of three mirror polished ejection seats.
Vedeneyev M14V helicopter engine turned into a table for sale.
Unique reception desk made of Douglas C-47 Dakota engine cowlings.